Carmina s Rangers na Moravě

16.10.2017 14:50

Carmina s Rangers na Moravě

Carmina pilně pracovala poslední srpnový víkend a připravovala se na novou sezonu. Tentokrát si vybrala pro své třídenní soustředění nedaleký Švihov. Penzion Švihovský dvůr zaplnila svými hlasy od pátku 25. 8. do neděle 27. 8. Poslední den se k ní připojili všichni členové kapely Rangers, aby „dopilovali“ společné písně na blížící se vystoupení na Moravě.

A tak za týden v sobotu 2. 9. ráno mířily Carminky do Olomouckého kraje na jeden z nejhezčích českých festivalů folkové a country hudby „Mohelnický dostavník“. Jeho tradice je skutečně bohatá, vždyť se letos jednalo už o 42. ročník. V areálu kempu Morava u Mohelnice se od pátku do neděle střídaly na jevištích Duhová scéna a Hlavní scéna folkové kapely z Čech, Moravy i Slovenska. Skvěle organizovaná akce neměla chybu - pestrá vystoupení výborných muzikantů, bohaté občerstvení, zajímavé stánky, dobré zázemí pro účinkující, nakonec i umoudřené počasí.

Carminky si poslechly sobotní galapřehlídku hostů na Hlavní scéně, kterou zahájila již legenda folku, Žalman a spol. Celé odpoledne i večer se pak střídaly další kapely zhruba v hodinovém programu, např. Pozdní sběr s hostem Radimem Zenklem, Žamboši, Funny Fellows. Ve 23 hodin konečně vystoupili Rangers, po třech písních se k nim přidala Carmina a v úžasné atmosféře zazněly takové hity jako Orchidej, Pole s bavlnou nebo Zvedněte kotvy.  Určitě nikdo nečekal, že sborový zpěv může mít i jinou rovinu, která tak obohatí slavnou kapelu. Téměř hodinové vystoupení si proto užili opravdu všichni, Carminky s kamarády na jevišti i početné publikum pod širým nebem. 

Když v ranních hodinách spatřily Carminky přeštický kostel, stále jim zněly melodie v uších. Unavené, ale šťastné se těšily na další spolupráci s Ivou Hajnovou, Mirkem Řihoškem, Maxem Presserem, Karlem Macálkou a Františkem Golišem Drápalem v Českých Budějovicích 16. 9. 2017.  

—————

Zpět